Chór a disonance - Vladimír Papoušek, kolektiv autorů - 10% sleva

-10%
Chór a disonance - Vladimír Papoušek, kolektiv autorů
805 899 2115
805,- Kč

Původní cena: 899,- Kč


Hodnocení:


Chór a disonance - Vladimír Papoušek, kolektiv autorů z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Chór a disonance - Vladimír Papoušek, kolektiv autorů .

Zlevněné zboží

Kniha Chór a disonance. Česká literatura 1947-1963 je volným pokračováním předchozí třísvazkové řady Dějiny nové ("nové") moderny a součástí dlouhodobého projektu Centra novější české literatury Filozofické fakulty Jihočeské univerzity. V první části knihy se autorský, který tvoří literární a umělečtí historici a teoretici z filozofických fakult Jihočeské a Karlovy univerzity, zabývá kulturními a ideovými souvislostmi této komplikované doby, kdy se po roce 1948 komunistický režim v Československu pokoušel o manipulaci celé společnosti ve jménu ...realizace utopického projektu příštího společenského "ráje". V jednotlivých kapitolách se jejich autoři pokoušejí tyto dobové proměny oficiální literatury a kultury popsat a uchopit. Pozornost je však věnována i - mnohdy osamoceným -kulturním aktivitám vzdorujících jedinců či malých skupin, které usilovaly o svobodný projev a autonomní tvůrčí gesto, a to navzdory totalitárnímu úsilí o jejich ovládnutí a uzavření neprostupnou hranicí, jež oddělovala takzvaný socialistický tábor od zbytku světa. Druhá část pak mapuje morfologické proměny jednotlivých literárních druhů v daném období - lyriky, epiky a dramatu, a to vždy s ohledem na jejich širší kulturní a společenský kontext. Knihu doplňují též přehledy vybrané soudobé literární a kulturní produkce doplněné o významné společenské a politické události.

Produkt je výrobek značky Akropolis ,distribuovaný s EAN kódem 9788074704574.

Procházet zboží z kategorie Média Akropolis, Knihy Akropolis.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

279,- Kč
250,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Chór a disonance - Vladimír Papoušek, kolektiv autorů a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Akropolis a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Akropolis najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Chór a disonance - Vladimír Papoušek, kolektiv autorů
Právě si prohlížíte... - 10% sleva

805,- Kč