Budeš ženou námořníka - Jaroslav Škába

Budeš ženou námořníka - Jaroslav Škába
133 133 1933
133,- Kč

Původní cena: 133,- Kč


Hodnocení:


Budeš ženou námořníka - Jaroslav Škába z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Budeš ženou námořníka - Jaroslav Škába .

Detailní informace

Jaroslav Škába, původem z Prahy z rodiny bývalého námořníka, se narodil 5. ledna 1884. Již v raném věku procestoval celou Evropu a obchodní loď v Le Havru s kursem do Jižní Ameriky mu otevřela cestu i do celého světa. Dálný východ poznal již jako dobrovolník v rakousko-uherském námořnictvu na křižníku "František Josef I.". Z této tři a půl roku dlouhé cesty později vznikla kniha "Boxeři v Šanghaji" (1938). Své námořnické začátky popsal s pábitelským humorem v knize "Mořští flamendři" (1939). V témže roce své vzpomínky završuje v knize "Kluci od... mariny". Knihy vám zavoní dálkami a romantikou a odlehčenou formou - neboť ne nadarmo je autor někdy označován jako Švejk v námořnické uniformě - připomene něco z námořní historie. Jaroslav Škába zemřel v Praze 23. června 1945 ve věku 61 let. Ještě dodejme, že i další dílo autora je z námořnického prostředí - "Štěstí za oceánem" (1941) o dobrodružství dvou mladých českých chlapců na moři, a román pro ženy "Budeš ženou námořníka" (1942). Posledním jmenovaným titulem tak i definitivně uzavíráme sérii "škábovek" znovuvydaných v nakladatelství Mare-Czech. Protože román pro ženy není doménou našeho nakladatelství, vychází titul "Budeš ženou námořníka” pouze v limitovaném malonákladu.

Produkt je výrobek značky Mare-czech ,distribuovaný s EAN kódem 9788088215318.

Procházet zboží z kategorie Média Mare-czech, Knihy Mare-czech.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Budeš ženou námořníka - Jaroslav Škába a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Mare-czech a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Mare-czech najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Budeš ženou námořníka - Jaroslav Škába
Právě si prohlížíte...

133,- Kč