Bedřich Smetana - Tomáš Bernhardt, Olga Mojžíšová

Bedřich Smetana - Tomáš Bernhardt, Olga Mojžíšová
1 047 1 047 1717
1 047,- Kč

Původní cena: 1 047,- Kč


Hodnocení:


Bedřich Smetana - Tomáš Bernhardt, Olga Mojžíšová z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Bedřich Smetana - Tomáš Bernhardt, Olga Mojžíšová .

Detailní informace

Kritická edice studentského deníku Bedřicha Smetany je prvním kompletním vydáním tohoto unikátního pramene k ranému období Smetanova života. Zachycuje dobu jeho gymnaziálních studií v Praze a zejména v Plzni (1840-1843) a ve stručnosti i předchozí roky jeho dětství a mládí a následující období do roku 1847, kdy ukončil své hudební vzdělání a stanul na počátku samostatné životní a umělecké dráhy. Vzhledem k absenci dalších významnějších pramenů je deník de facto jediným zdrojem informací k tomuto období Smetanova života ale i k širšímu společens...kému kontextu té doby. Text deníku je vydán paralelně v německém originále a v českém překladu, poznámkový aparát je v češtině a angličtině. Úvodní studie v češtině, angličtině a němčině přinášejí podrobný přehled postupného zpřístupňování Smetanových deníků, pohled na Plzeň Smetanovy doby, Smetanovu biografii v zrcadle jeho deníku, charakteristiku němčiny Smetanova deníku a ediční zásady. Publikace je vybavena obrazovou přílohou, přehledem pramenů a literatury a rejstříky v podobě stručných anotací. Společně s ediční řadou zpřístupňující korespondenci Bedřicha Smetany vytvoří deníky základní pramen pro zájemce o život skladatele.

Produkt je výrobek značky Národní Muzeum ,distribuovaný s EAN kódem 9788070367247.

Procházet zboží z kategorie Média Národní Muzeum, Knihy Národní Muzeum.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Bible

česká biblická společnost
750,- Kč
Detail
310,- Kč
244,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Bedřich Smetana - Tomáš Bernhardt, Olga Mojžíšová a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Národní Muzeum a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Národní Muzeum najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Bedřich Smetana - Tomáš Bernhardt, Olga Mojžíšová
Právě si prohlížíte...

1047,- Kč