Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Káva Fathers Coffee č. 2 ,Fathers Coffee Indonesia Pegasing Carbonic 300g

Káva Fathers Coffee č. 2 ,Fathers Coffee Indonesia Pegasing Carbonic 300g

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Káva Fathers Coffee č. 2 ,Fathers Coffee Indonesia Pegasing Carbonic 300g z kategorie jídlo, pití a tabák, nápoje, káva, se slevou kupte přes Chci.cz.

Gourmet KávaZískejte tento produkt se slevou z obchodu Gourmet Káva a budete spokojení s dodaným Káva Fathers Coffee č. 2 ,Fathers Coffee Indonesia Pegasing Carbonic 300g .

Detailní informace

Karbonická macerace je jen jednou z deseti zpracovatelských metod, kterými disponuje producent Hendra ze stanice Pegasing. Zrna této kávy byla vypěstována ve velké nadmořské výšce těmi nejlepšími farmáři z okolí, po dobu 70-80 hodin fermentovaná bez přísunu vzduchu s využitím oxidu uhličitého, a následně sušena na vyvýšených lůžkách. PRODUCENT Farma a zpracovatelská stanice Hendry a jeho rodiny je ostrůvkem experimentálního zpracování v moři konvenční promyté kávy, která je pro oblast Pegasing typická. Hendrův otec Hamdan se do oblasti přestěho...val v roce 2006, koupil pozemek a začal pěstovat kávu. Brzy se pro ni nadchl i jeho syn Hendra, který začal experimentovat se způsoby zpracování, studovat literaturu a hledat radu u ostatních indonéských farmářů, kteří se odklonili od tradiční promyté metody, které se v zde říká Giling Basah.Rodina investovala velké množství prostředků do farmy, a hlavně do zařízení pro různé typy zpracování: malou mokrou lisovnu se dvěma loupačkami na třešně, gravitační promývací kanály a několik vyvýšených lisů, nebo do velkých polyetylénových tunelů určených k sušení kávy. Založili také “školku” pro odrůdu Abyssinia, která byla první odrůdou sázenou v době, kdy se káva dostala na indonéský trh. ZPRACOVÁNÍHendra zpracovává kávu až deseti různými způsoby a nepřestává experimentovat. O způsobu zpracování rozhoduje počasí, a také poptávka ze strany klientů: většinu své úrody totiž prodává pražírnám přímo v Indonésii, především v Jakartě. Jeho zpracovatelská stanice vyprodukuje až 40 tun kávy ročně, tu nakupuje od 70 farmářů z okolí. Hendra je motivuje k prodeji odměnou za dobrý sběr, příspěvkem na cestu, pokud je farmář z daleka, a také příplatkem za pěstování mikrolotů. Promytá káva z Hendrovy stanice pochází od těch nejlepších pěstitelů, kteří sbírají jen zralé kávové třešně a žijí v nejvyšších nadmořských výškách. Zrna se nejprve uloží do plastových fermentačních nádrží, kde se do vody přidá CO2 (oxid uhličitý), který vytlačí veškerý kyslík. Kávové třešně poté kvasí po dobu 70-80 hodin, a pak se po dobu 20-25 dnů suší na vyvýšených postelích v sušícím tunelu, kde se sleduje teplota a zrna pravidelně otáčí, aby se vysušila rovnoměrně. Poté se ještě ručním přebíráním odstraní všechna nezralá nebo vadná zrna tak, aby odpovídala standardům výběrové kávy. ODRŮDA Tim Tim je indonéský název pro odrůdu známou jako Hybrido de Timor. Je to přirozený kříženec robusty a arabiky objeven na farmě na ostrově Timor v roce 1917. Odrůda se dnes hojně pěstuje po celém světě kvůli své odolnosti vůči chorobám a je využívána jako genetický základ pro projekty, které vyvíjejí odolné křížené odrůdy kávovníku.Gayo 1 je odrůda, kterou v roce 2010 oficiálně představilo indonéské ministerstvo zemědělství jako rezistentní vůči chorobám. Není úplně jasné, jaký má odrůda základ, nicméně její genetika napovídá, že také může být potomkem odrůdy Hybrido de Timor.

Produkt je výrobek značky Father's Coffee Roastery.

Procházet zboží z kategorie Jídlo, pití a tabák Father's Coffee Roastery, Nápoje Father's Coffee Roastery, Káva Father's Coffee Roastery.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Hmotnost: 0 g
  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Káva Fathers Coffee č. 2 ,Fathers Coffee Indonesia Pegasing Carbonic 300g a další podobné zlevněné zboží z kategorie jídlo, pití a tabák sleva, nápoje sleva, káva sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Father's Coffee Roastery a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Father's Coffee Roastery najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Káva Fathers Coffee č. 2 ,Fathers Coffee Indonesia Pegasing Carbonic 300g
Právě si prohlížíte...

478,- Kč