Buddha meditující japonská soška barva antického zlata 30 cm - 30 cm - 5% sleva

-5%
Buddha meditující japonská soška barva antického zlata 30 cm - 30 cm
538 569 245
538,- Kč

Původní cena: 569,- Kč


Hodnocení:


Buddha meditující japonská soška barva antického zlata 30 cm - 30 cm z kategorie dům a zahrada, bytové doplňky a dekorace, figurky, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Nefertitis a budete spokojení s dodaným Buddha meditující japonská soška barva antického zlata 30 cm - 30 cm .

Zlevněné zboží

Krásná japonská soška meditujícího Buddhy. Symbolika: meditující Buddha vyjadřuje soustředění a stabilitu. Výška cca 30 cm, rozměry cca 15 x 20 x 30 cm. Soška je vyrobena z odolného polyresinu. Ilustrativní vyobrazení. Další z častých pozic, ve kterých je Buddha vyobrazován, je tzv. meditující Buddha. V této pozici je Buddha zobrazen s oběma rukama v klíně, dlaněmi vzhůru a s překříženýma nohama, a to buď v poloze „ dvojitý lotus" (s kotníky obou nohou zastrčenými za sebou v tzv. uzamčeném postavení), nebo v poloze „jednoduchého lotusu" (kde je...dna spočívá na druhé). Někdy se zobrazuje s miskou určenou pro milodary (peníze nebo jídlo, což je jednoduchý, ale nejdůležitější předmět buddhistických mnichů).  Soška má vyjadřovat velkou koncentraci, proto oči Buddhy bývají přivřené nebo zcela zavřené. Silueta představuje pomyslný trojúhelník, což značí stabilitu. Tato soška je určena lidem, kteří hledají buď mír ve svém životě, nebo pro ty, kteří chtějí zlepšit vlastní meditační schopnosti. Soška se dává do místnosti, kterou chceme mít tichou, klidnou nebo do té části místnosti, ve které chceme sedět v klidu a odpočívat. Mnoho z největších soch Buddhy v Japonsku, jako je Velká socha Buddhy Kamakury v chrámu Kotokuin a velké sochy v Koreji, jsou v meditační póze. Tato póza je také známá jako Amithabha Buddha, což znamená "Boundless Light – nespoutané světlo". Buddha, v překladu probuzený, osvícený, je v buddhismu bytostí, která dosáhla dokonalé realizace, tzv. osvícení. Takové bytosti jsou osvobozeny od tzv. tří jedů mysli, tj. nevědomosti, hněvu a chtivosti a od utrpení. Podstatou bytí pro ně jsou charakteristické znaky bytí, což značí neuspokojivost, nestálost a nepodstatnost. Buddha dotýkající se Země je nejčastějším vyobrazením v thajských chrámech. Buddha sedí se zkříženýma nohama, s levou rukou v klíně a pravou rukou se dotýká země. Tato pozice je známá jako mudra „země svědka“, také „volání Země za svědka“ a je to definice momentu osvícení pro Buddhu. Podle legendy byl princ Siddharta, po šesti letech meditace pod stromem Bodhi (listy fíkovníku posvátného), na pokraji osvícení. V té chvíli dorazil Mára, démon iluzí, a snažil se odradit Siddhartu od posledních kroků k osvícení. Siddharta meditoval celou noc, aby překonal strach a pokušení seslané Márou. Mára seslal na Siddhartu své dcery, aby odvedly jeho pozornost od cesty k osvícení. Siddharta však jediným gestem ruky proměnil Márovy dcery na stařeny. Následně Siddharta dosáhl osvícení a stal se Buddhou, plně probuzeným. Kam umístit sošku v interiéru?
Buddha ve Feng Shui je symbolem štěstí, moudrosti, osvícení, hojnosti, prosperity a přináší pozitivní energii. Obecně se doporučuje umístit sošku minimálně několik centimetrů od země, naproti vstupním dveřím. Soška má zahánět negativní energii pronikající do domu. K Buddhovi je nutné chovat se s respektem. Pokud budete hladit Buddhovo břicho, podpoříte jeho účel, a sice zesílení pozitivní energie, splnění přání a tužeb, stále dobrou náladu a zahánění smůly. Chcete umocnit příznivé působení sošky Buddhy na Váš domov? Nezapomeňte na pravidelné vykuřování Buddhy pomocí vonných tyčinek: vonné tyčinky

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Buddha meditující japonská soška barva antického zlata 30 cm - 30 cm a další podobné zlevněné zboží z kategorie dům a zahrada sleva, bytové doplňky a dekorace sleva, figurky sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Buddha meditující japonská soška barva antického zlata 30 cm - 30 cm
Právě si prohlížíte... - 5% sleva

538,- Kč